اقتصاد کلان, سیاست گذاری

عملکرد اتاق فکر دولت

اتاق فکر دولت

عملکرد اتاق فکر دولت در سال جاری چه بوده که بودجه این مؤسسه برای سال آینده 30 درصد رشد کرده است؟

مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، مجموعه‌ای است وابسته به نهاد ریاست جمهوری و به نوعی می‌توان از آن به اتاق فکر دولت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد. بررسی سایت این مؤسسه نشان می‌دهد، عملکرد آن در سال ۹۷ با وظایف در نظر گرفته شده در قانون بودجه این سال فاصله بسیاری دارد؛ اما باز هم بودجه این مؤسسه در لایحه بودجه سال آینده در مقایسه با قانون بودجه سال جاری ۳۰ درصد رشد کرده است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ چند روزی است، از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ رونمایی شده و در این مدت رسانه‌ها تلاش کرده اند تحلیل‌هایی را در مورد اعداد و ارقام آن ارائه دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهند، بودجه برخی نهاد‌ها و مؤسسات در سال آینده افزایش یافته، اما در مقابل بودجه برخی دیگر از مؤسسات و نهاد‌ها کاهش چشمگیری داشته است. از جمله مؤسساتی که بودجه آن در سال آینده در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۳۹۷ افزایش یافته، مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی است.

بهتر است پیش از آن که به بررسی بودجه این مؤسسه در قانون بودجه سال جاری و لایحه بودجه سال آینده بپردازیم، با این مؤسسه بیشتر آشنا شویم.

مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، مجموعه‌ای است وابسته به نهاد ریاست جمهوری و به نوعی می‌توان از آن به اتاق فکر دولت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد. عمده فعالیت این مؤسسه در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی است. این مؤسسه علاوه بر اینکه دوره‌های آموزشی کوتاه مدت را برای مدیران و کارشناسان ارشد دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌کند، با داشتن اعضای هیأت علمی برجسته و اساتید مجرب در مقاطع دکترا در رشته‌های تحصیلی علوم اقتصادی، حقوق خصوصی و مدیریت و همچنین در مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌های تحصیلی “مهندسی سیستم‌های اقتصادی اجتماعی، حقوق خصوصی، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی” از طریق آزمون سازمان سنجش آموزش کشور دانشجو می‌پذیرد.

این مؤسسه برای تحقق اهداف خود دارای ارکانی است که عبارتند از؛

الف) هیأت امنا که برنامه و بودجه و آیین نامه‌های مؤسسه را بررسی و تصویب کرده و بر عملکرد آن نظارت می‌نماید.
ب) اعضای هیأت امنا که شامل سرپرست محترم ریاست جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری یا نماینده تام الاختیار ایشان، رئیس مؤسسه (دبیر هیأت امنا)، سه تن از پژوهشگران، متخصصین و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور می‌باشند.
پ) شورای پژوهشی: این شورا با حضور رئیس مؤسسه، معاون پژوهشی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و چند تن از صاحب نظران حوزه‌های پژوهشی و اساتید برجسته تشکیل می‌شود. در این شورا کلیۀ طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی مورد نیاز بررسی و مورد تصویب قرار می‌گیرد.
ث) گروه‌های علمی که برای انجام امور آموزشی و پژوهشی مؤسسه تشکیل شده اند. از مهر ماه سال ۱۳۹۲ تاکنون، ریاست این مؤسسه بر عهده مسعود نیلی بوده است. ادامه در لینک :

 

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *